یکی از نیازهای مهم حوزه‌ی علمیه در شرایط کنونی، «تدوین طرح تحول» در حوزه و برنامه‌ریزی بلندمدت، دقیق و زمان‌بندی‌شده بر اساس این طرح تحول و اهداف مورد نظر است.۱۳۹۵/۰۷/۱۱

akhbar-mod-title

نظریه اجتماعی امامین انقلاب

در سلسله نشست های آشنایی با نظام فکری اندیشمندان انقلاب اسلامی، استاد اسدپور با عنوان «نظریه اجتماعی امامین انقلاب» به سخنرانی پرداخته است. این جلسه به صورت مجازی در تاریخ 4 اسفند 1399 برگزار شده است.

 

 

استاد اسدپور در این جلسه ایتدا به چیستی نظریه اجتماعی پرداخته است و  معتقدند چهارچوب مفهومی نظریه اجتماعی باید سه کارکرد داشته باشد؛ 1.فهم پدیده های اجتماعی 2.تبیین پدیده های اجتماعی  3.مدیریت کنشگری اجتماعی. بر این اساس  معتقدند برای استخراج و استنباط نظریات امام خمینی و آیت الله خامنه ای در این زمینه، هم باید به صورت پسینی و هم پیشینی ورود کرد.

مدلی که امامین انقلاب برای نظریه پردازی ارائه می دهند، بر اساس اندیشه حکمی آنان است به عبارت دیگر آنان پایگاه معرفتی خود را از عرفان، فلسفه، کلام و معارف مستنبط  بدست آورده اند. به اعتقاد آنان باید برای بدست اوردن نظریه فرهنگی، باید حکمت و فلسفه را امتداد داد. دال مرکزی اندیشه حکمی آنان نیز حکمت توحیدی است که با امتداد آن می توان به انسان توحیدی و جامعه­ ی توحیدی رسید.

از دیگر مبانی این اندیشمندان می توان به اصالت فرد و جامعه باهم، زیر بنا بودن فرهنگ، توسعه مکلف، خطابات قانونیه،مصلحت و ثابتات و متغییرات  اشاره کرد.


 

برای دانلود صوت جلسه اینجا کلیک نمایید.

برای دانلود متن جلسه اینجا کلیک نمایید.

برای دانلود پاورپوینت جلسه اینجا کلیک نمایید.